Stand Up Paddle biedt uitdaging op elke leeftijd en elk niveau

Ten eerste kan iedereen, die 10 keer door zijn benen kan buigen, Stand Up Paddle leren. Er zijn geen regels waar je aan moet voldoen om een ‘echte SUPper’ te zijn. Je kan rustig cruisen door de stadskanalen terwijl je de mooie gebouwen bewondert. Of is in alle vroegte en stilte door de weilanden peddelen terwijl de zon op komt meer jouw ding? Go for it! Ben je een echte kilometervreter die er, gewapend met GPS en hartslag meter, op uittrekt? Top! Misschien  ben je iemand die liever naar zee trekt om de golven te rijden? Alles kan!

Je hebt er niet veel materiaal voor nodig

Een board en een peddel is alles wat je nodig hebt. Dus geen bergen materiaal zoals bij vele andere (water)sporten. Er bestaan tegenwoordig zelfs opblaasbare boards, dus ideaal te transporteren in een rugzak.

Stand-up-paddle-inflatable-backpack

Je kunt het overal doen

Het enige dat je nodig hebt is water en wie heeft dat in Nederland nou niet in de buurt? Het kan op een slootje, een kanaal, een meer en natuurlijk ook op zee.

Stand-Up-Paddle-fun-pool

Je traint je hele lichaam, zonder dat je het door hebt

Omdat water nooit helemaal vlak is, zal je altijd je been- en corespieren aanspannen om niet te water te gaan. Dus zonder dat je het door hebt train je de belangrijkste spiergroepen van je lichaam. Voor de peddel beweging gebruik je ook nog eens je buik-, arm-, rug-, been- en schouderspieren. En dat dus zonder schokbelasting als bij hardlopen en zonder in een duffe sportschool te hoeven zweten. Een Totale Body Workout dus waarbij je heel wat caloriën verbrandt terwijl je lekker van de omgeving aan het genieten bent. 

Lichamelijke inspanning, geestelijke ontspanning

Last van stress of een drukke week gehad? Na een uurtje ontspannen peddelen in de natuur ben je weer helemaal zen.

Scroll naar boven