SUP winter dip

Veel wind, veel regen, vroeg donker en frisse temperaturen… redenen genoeg om niet te gaan SUPpen. Maar natuurlijk is het hartstikke zonde om de conditie die je deze zomer hebt opgebouwd zo te laten verdwijnen. Hieronder enkele tips om toch je SUP kilometers te maken deze winter..

 

Wedstrijden/ tourtochten

Behalve dat een wedstrijd heel erg leerzaam is, is het ook een goede motivatie om voorafgaand aan de wedstrijd wat te gaan trainen. Je wilt daar natuurlijk wel het beste uit jezelf halen. Daarnaast is een wedstrijd gezellig en geef het een uitstekende trainingsprikkel. Er zijn in Nederland en België leuke en laagdrempelige wedstrijden om mee te doen deze winter. Zowel pro als nieuwkomer kunnen aan deze wedstrijden/ tourtochten meedoen en er zijn meestal verschillende afstanden waar je uit kunt kiezen. Op het programma staan deze winter oa:

 

Zet je trainingen of tochten in je agenda

Door je SUP tocht of training in je agenda te zetten is het makkelijker om er tijd voor vrij te maken. Als je dat niet doet is de kans groot dat je SUP tochtje moet wijken voor een bezoek aan de meubelboulevard of je schoonmoeder..

 

Spreek met anderen af

Als je met iemand hebt afgesproken om te gaan SUPpen zul je minder snel afzeggen als het weer wat minder ideaal is. Ook al is er veel wind, er is altijd wel een slootje met een flinke rietkraag te vinden waar je toch kunt SUPpen. En als het weer echt bar en boos is volstaat een korte intensieve training natuurlijk ook. Als je eenmaal thuis bent na een training in de regen.. is de bevrediging nog groter!

Trainings groep

Er zijn verschillende groepen In Nederland waar wekelijks of maandelijks wordt getraind en waar naar een doel wordt toe gewerkt. Je leer er andere SUPpers kennen, doet dingen die je normaal niet zo snel zou doen (uit je comfort zone!) en er wordt gewerkt aan je techniek. Locaties waar trainingsgroepen zijn:

Coaching

Een coach maakt samen met jou een realistisch doel om naar toe te werken. En hij houdt je in de gaten tijdens dat proces. Zodat je niet teveel of te weinig doet. Natuurlijk zorgt hij ook voor de juiste soort training afhankelijk van het gekozen doel. En de training die hij in je agenda zet werkt ook als een stok achter de deur! Meer info…

Ik hoop eigenlijk dat we zo snel mogelijk mooi, zacht winterweer krijgen.. dat werkt het beste tegen een winter dip 😉

Scroll naar boven