SUP Basis Cursus

Voor
Beginner & gevorderde
14 jaar en ouder

Jij ontvangt
4 x 75 minuten les
Beste materiaal
Perfecte techniek
Ideale methodiek

Kosten
€ 94,00 incl board, peddel en wetsuit

Locaties
Amstelmeer
Alkmaar

Belangrijke zaken
Wat neem je mee naar de les
Algemene Voorwaarden

Data en tijden 2024

Geestmerambacht/ Alkmaar: Woensdag 19 juni 18:30 uur, 26 juni, 3 juli, 10 juli en reserve datum 17 juli

Lutjestrand/ Amstelmeer: Donderdag 20 juni 18:30 uur, 27 juni, 4 juli, 11 juli en reserve datum 18 juli

Geestmerambacht/ Alkmaar: Woensdag 4 september 18:30 uur, 11, september, 18 september, 25 september en reserve datum 2 oktober

Ook komende zomer zijn er weer Stand up Paddle lessen in Geestmerambacht en op het Amstelmeer. In het voorjaar gaat de eerste SUP cursus van vier lessen van start. Dit zijn geen veredelde toertochtjes, maar we gaan werken aan de juiste techniek zodat je efficient en blessurevrij leert peddelen. Klik op de knop BOEK NU om te zien voor welke cursus er nog een plekje vrij is en om je in te schrijven.

Stand Up Paddling biedt uitdaging op elke leeftijd en voor elk niveau, want iedereen die tien keer door zijn benen kan buigen, kan Stand Up Paddle leren. Er zijn geen regels waar je aan moet voldoen om een ‘echte SUPper’ te zijn. Je kan rustig cruisen door de stadskanalen, terwijl je de mooie gebouwen bewondert. Of in alle vroegte en stilte door de weilanden peddelen terwijl de zon opkomt. Misschien trek je er liever met hartslagmeter en GPS op uit om er eens flink tegenaan te gaan. Of op zee in de golven SUPpen? Alles kan!

Water is nooit helemaal vlak en dus zal je altijd je been- en corespieren aanspannen om niet te water te gaan. Zonder dat je het door hebt, train je daardoor de belangrijkste spiergroepen van je lichaam. Voor de peddel beweging gebruik je ook nog eens je buik-, arm-, rug- en schouderspieren. En dat zonder de schokbelasting zoals bij hardlopen, maar dus wel lekker in de buitenlucht.

Wat ga je allemaal leren tijdens deze SUP cursus

  • Technisch goed ‘rechtdoor’ SUPpen
  • Sturen
  • 4 manieren om te keren
  • Veiligheid. Waar moet je rekening mee houden als je zelf gaat SUPpen
  • Materiaal keuze. Waar moet je op letten als je spullen wilt huren of kopen. Wat is voor jou het meest geschikt. 
  • Daarnaast heb je de mogelijkheid om boards van verschillende lengtes en breedtes te testen om te ervaren wat bij jou past.

Omdat het doel is om de deelnemers zo goed mogelijk te leren SUPpen is er flink geïnvesteerd in het materiaal. Lichte carbon peddels en de beste boards garanderen het maximale leerresultaat en dus het meeste plezier. Als het normaal weer is sup je in je eigen sport kleding. Als het kouder is zorgen wij voor wetsuits. Lees hier alle info over wat je mee moet nemen. Naast dat instructeur Niek van der Linde gymleraar is, SUPt hij in de Nederlands top en won hij meerdere malen de Non-Stop 11 Steden Suptocht. Misschien wel de zwaarste SUP race ter wereld. Ook veroverde hij in 2021 het 24uurs wereldrecord op de SUP. Meer dan 204km. Bekijk hier zijn CV

De cursus bestaan uit vier lessen van 5 kwartier die om 18:30 uur starten. Als het weer echt heel bar en boos is gaat de les niet door en gebruiken we reserve datum.

Zorg dat je op tijd bent met inschrijven als je mee wilt doen, want het aantal deelnemers is beperkt.

SUP-cursus-boards
Scroll naar boven