Waarom zou ik les nemen, zo moeilijk is het toch niet?

Vergelijk SUPpen met schaatsen, tennis of bijvoorbeeld golfen. Sporten die er allemaal super simpel uitzien als ze uitgevoerd worden door een professional op TV. Sta je zelf eenmaal op de golfbaan met een balletje en een club, dan weet je dat balletje echt wel te raken. Maar het blijkt toch heel wat lastiger om dat balletje op de plaats te krijgen die je in gedachten had. Heel veel oefenen is de beste optie om dat balletje toch in die hole te laten belanden. Een goede techniekles zal dat proces aanzienlijk versnellen. Daarnaast loert dan niet het gevaar van het leren van een foute techniek en blessures. 

Zo is het ook met de SUP peddeltechniek. Je ziet het er in eerste instantie niet aan af, maar het is een zeer gecompliceerde beweging. Iedereen die op een SUP gaat staan komt, misschien na een paar keer vallen, vooruit. Een effectieve peddelslag zonder kans op blessure is echter een heel ander verhaal. Nu kun je zelf het wiel uitvinden of, net als alle goede schaatsers, tennissers en golfers, de hulp inroepen van iemand die verstand heeft van de SUP techniek en van lesgeven.

Is het materiaal geschikt? 

Er zijn heel veel verschillende SUP boards op de markt. Van heel goedkoop tot heel duur. Maar niet alles is even geschikt voor een beginnende SUPper. Wij maken gebruik van de nieuwste Premium SUP boards van Fanatic. We hebben ze in verschillende maten zodat we iedereen het board kunnen geven dat bij zijn/ haar niveau past. Onze peddels zijn van carbon, dus extra licht. Natuurlijk zijn ze in lengte verstelbaar zodat ze geschikt zijn voor iedereen. Een ander voordeel van een les is dat je leert welk materiaal voor jou geschikt is. Zo voorkom je een miskoop!

Heeft de instructeur lesgeef ervaring of is het iemand die naast zijn studie wat bijverdient?

Niek van der Linde geeft les sinds 1996, SUPt sinds 2014, heeft de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gedaan, is vier maal winnaar van de Non-stop 11 Steden SUP en heeft het 24 uurs Wereld Record op de SUP in handen. Bekijk hier zijn CV

Scroll naar boven