5 dingen die je moet weten over Les Landes en Pays Basque

Frankrijk heeft het allemaal. Behalve de beste croissants en baguettes ook twee bergketens en twee zeeën waar wij in de Lage Landen alleen maar van kunnen dromen. Voor de surfer en (wave) SUPper is het zuid-westen van Frankrijk het walhalla. Geloof je het niet?

Er is ook vlak water

Vooral in Les Landes zijn er verschillende mooie meren, waar het goed SUPpen is. Ideaal voor de dagen dat de golven te hoog zijn of voor de wat minder geoefende SUPper. Ook de oceaan is wel eens vlak.

Het hoeft niet duur te zijn

In het voor- en najaar heb je al een mobile home vanaf € 200,- per week. Officieel kun je er met 4 personen in slapen, maar net als bij de Franse wintersport appartementen is het dan wel een uitdaging om je tassen en kleding kwijt te kunnen.

SUP- huisje in moliets
Mobile home in Moliets, op letterlijk een steenworp afstand van het strand.

3 foot is epic!

Wacht niet met te water gaan tot MagicSeaWeed 5 sterren voorspeld, want dan mis je heel wat! Met 3-4 foot, een periode van 12 seconden en (in de ochtend) een aflandig windje, zullen de meeste surfers en wave SUPpers optimaal plezier beleven. Kijk niet raar op als er op deze dagen op spots als Parlementia (Guethary) 3 meter golven binnen komen rollen.

SUP another 3-4 foot day-small
Een klassieke 3-4 foot dag.

Het is niet (overal) druk

Les Landes heeft kilometers strand, waarop talloze ‘peaks’ te vinden zijn. Geen zin in drukte? Ga dan 300 meter verder liggen! In  de omgeving van Biarritz vind je meer pointbreaks en is het drukker. Maar vergeet niet dat de Fransozen behoorlijk verwend zijn! Temperaturen waar wij blij van worden, laten zij al snel voorbij gaan. Zelfs in de winter komt de watertemperatuur niet onder de 10 graden en kan je dus ook nog hele mooie dagen hebben. Probeer hoogzomer te vermijden.

de stranden van landes-small
De eindeloze stranden van Les Landes

Zorg dat je auto vol getankt is

Te hoge golven of wind kunnen je plezier in Les Landes al snel verpesten. Afzakken naar één van de baaitjes rond Biarritz is een goede optie. Is dat ook te heftig, rij dan door naar Hendaye.

vive la france
Geen dagje voor Les Landes, maar door de vele baaitjes en channels in de omgeving van Bidart is het daar prima te doen.
Scroll naar boven