SUP kleding

Je hebt de smaak te pakken! Je SUPt lekker, maar af en toe ga je nog te water. Wat voor pak koop je? Het is namelijk niet elke dag 30 graden.

Lees eerst dit artikel: Algemene info over ‘het surfpak’ (dit is geschreven voor windsurfers, maar de info is ook voor SUPpers relevant)

Natuurlijk speelt het kostenplaatje mee. Waarschijnlijk heb je al een SUP gekocht en een peddel. Nu dan een pak. Dus liever niet onnodig geld uitgeven.

Voor de 30graden dagen heb je al een zwembroek/ bikini in de kast hangen. Is het tussen de 18 en 25 graden dan ga je lekker in je hardloop kleding de SUP op. Maar als het kouder is, of als je op zee gaat, is het fijn om een wetsuit aan te schaffen.

Ik raad een 3/4mm dik pak aan. Dat is lekker warm ook als je te water bent gegaan. In de winter kun je er nog een jasje over doen. Het nadeel is natuurlijk als je niet valt.. dat je flink gaat zweten als je een beetje door peddelt.

Voor de warmbloedigen onder ons, of de mensen die altijd keihard peddelen, kan het ietsje dunner: 2/3mm dik. Maar in de winter op zee wordt het dan wel erg koud.

Voor mensen die zeker weten dat ze niet vallen omdat ze heel goed zijn of niet op zee gaan, is een long john (geen mouwen) een hele goede optie. Dit geeft veel bewegingsvrijheid in de bovenrug en schouders. In de winter kan je er een jasje over doen. Zie onder.

Sup-kleding-in-de-winter-long-john
ION Long John

TIP: Ga naar een winkel om een pak te passen. Neem de tijd om meerdere modellen te proberen. Een wetsuit hoort strak te zitten, alleen is het voor het SUPpen wel fijn als je bij de schouder/ bovenrug goede bewegingsvrijheid hebt.

Wil je meer info, lees dan dit:  Info over SUP kleding in de winter

Scroll naar boven