SUP Ibiza.

Het is voorjaar en je wilt er even tussenuit. Lekker de warmte opzoeken, want die laat in Nederland wederom langer op zich wachten dan gepland. Je wilt liever niet te ver vliegen. Natuurlijk moet je SUP mee, maar je wilt ook dat er meer te doen is dan peddelen op azuurblauw water alleen. Een mooi landschap, lekker eten en aardige locals staan eigenlijk ook op de verlanglijst. IBIZA IT IS BABY!!!

Zei er iemand feest?

SUP-Ibiza-party
Want to Party??

Ibiza is het ultieme party eiland. In de zomer kun je er 24/7 helemaal losgaan op de dikste beats van de heetste plaatjesdraaiers. Maar Ibiza heeft meer te bieden. In het voor- en najaar is het er heerlijk rustig en, zeker als je in het noorden van het eiland blijft, heb je van dronken Engelsen geen last. Wil je wel een avondje losgaan op de beats van Armin, David of Martin? Ga dan in de zomer en neem wat extra eurootjes mee.

SUP-Ibiza-vliegtuig
Ibiza vanuit de lucht. #nofilterneeded

Whoah! We’re going to Ibiza!

Pak je shorts, shirts, slippers en zonnebril alvast maar in! Met bijvoorbeeld Vueling vlieg je vanaf Amsterdam in twee en een half uur naar Ibiza. Je mag 10 kg handbagage en 23 kg ruimbagage meenemen als je een klein beetje extra betaald. Dus als je niet drie keer per dag een andere outfit aan wilt en je föhn een keertje thuislaat, dan vlieg je voor een prikkie met je inflatable SUP heen en weer. Is inflatable niet hardcore genoeg voor jou? Verpak je boardje dan goed en meldt het van te voren aan bij de vliegmaatschappij.

SUP-Ibiza-pompen
Pump it up!

How to pack

Prop wat kleding in je handbagage en de rest in de SUP tas. Zorg ook voor een 3-deelbare peddel. Carbon scheelt ook gewicht 🙂 Een beetje SUP tas heeft wieltjes, dus je rolt je boardbag zo de bagageband af, de huurauto in en weer het strand op. Even pompen en je kunt helemaal los gaan. Wees wel voorbereid op wat opgeschrikte blikken van uitkaterende tieners als je na je sessie je SUP weer leeg laat lopen. Kiters kennen het gevoel wel.

SUP-Ibiza-leonie-baaitje
Liever geen wind? Dan gewoon naar de andere kant van het eiland. @Cala D’hort.

Beach

Ibiza is een relatief klein eiland en dat zorgt ervoor dat je overal snel bent. Het nadeel van de vele mooie baaitjes en strandjes is wel dat je dagelijks moet kiezen waar je naar toe gaat. Vakantiestress noemt men dat, maar dat went snel. Mocht er wat wind zijn, dan kies je gewoon een baaitje aan de andere kant van het eiland en ligt de rest van de familie weer heerlijk, uit de wind op het strand, te bakken terwijl jij je lekker uitslooft op het water. Let wel een beetje op jezelf. Met aflandige wind peddel je als een koning de zee op. Eenmaal op de terugweg merk je pas hoe hard het echt waait!

SUP-Ibiza-golven
Guess what…WAVES!! @Cala Nova

Golven

Ibiza staat niet bekend om zijn golven en wind. Sterker nog, de afwezigheid van deze twee verslavende middelen waren voor mij dè reden om een ticket naar dit eiland te boeken. Met een gescheurde kruisband wilde ik niet in de verleiding komen om weer gek te gaan doen op een windsurfplank of golfsurfboard. Nee, rustig cruisen op mijn supje, dat was het plan. Guess what… Headhigh golven! Reken echter niet te veel op golven, maar rond volle maan kan er best wel eens een rimpeltje, of iets meer, lopen.

SUP-Ibiza-golfje
@Cala Llenya. Puntje van aandacht: volgende keer leash mee. Ongeacht waar we naar toe gaan!

The waves are always greener…

Okay… Head high golven, met wat rotsen, een paar lokale golfsurfers, een gescheurde kruisband en vooral: zonder leash, leek mij niet heel verstandig. Eén baaitje verder was het echter perfect voor mij. Niemand op het water, dus ook geen kans dat mijn SUP als een Unidentified Floating Object andere watersporters het water uit beukt. Na een stukje rechtdoor cruisen toch nog even wat golfjes meegepakt. En dat voelt wel heel speciaal op zo’n lange inflatable.

SUP-Ibiza-eten-en-drinken
Dineren in de avondzon. Met bubbels. La Petit Table @ Santa Gertrudis.

Sun

Natuurlijk is niets zo veranderlijk als het weer, maar april en mei zijn hele mooie maanden om naar Ibiza te gaan. Zeker niet verlaten, maar nog geen drukte en wel mooi 20 graden plus. Dat betekent ontbijten in de zon, chillen in de zon, SUPpen in de zon en een dineetje in de avondzon om het af te maken. Factortje 20 mee is voor de gemiddelde Nederlandse ongebleekte winterhuid geen overbodige luxe.

SUP-Ibiza-eten
Voor organic, biologisch en vers hoef je niet ver te zoeken. La Paloma @ Sant Llorenc

Food

Qua eten zit je op Ibiza ook goed. Voor elke portemonnee is er wat wils. Ook voor de gezonde mens is het niet moeilijk om iets betaalbaars en lekkers te vinden. Het leukst zijn de kleine restaurantjes in sfeervolle gehuchtjes als Santa Gertrudis en Sant Llorenc. Je eten smaakt namelijk altijd lekkerder tussen de locals en sinaasappelboompjes. Lunchen is hier the main meal en doet men hier rond een uurtje of twee. Avondeten kan vanaf zeven uur, al zit je dan wel alleen. En vergeet de siësta niet tussen twee en vijf.

SUP-Ibiza-Eivissa-diner
Trappen en steegjes kronkelen langs musea, winkeltjes en restaurantjes.

Ibiza stad

De hoofdstad van Ibiza is Eivissa, wat overigens Catalaans voor Ibiza is. Hoog boven de stad torent de dertiende eeuwse kathedraal uit. Daaronder vind je het historische centrum. Deze hooggelegen wijk (D’alt Vila) bestaat uit smalle kronkelende steegjes die musea, winkeltjes en restaurantjes herbergen, omringd door de verdedigingsmuren. Je café solo smaakt hier dus driedubbel zo goed. In de haven kun je je vergapen aan de scheepjes van de rich and famous.

SUP-Ibiza-sunrise
Sunrise

Casa

Het aantal feesttoeristen is stabiel, maar de toeristen die voor zon, zee, strand, natuur en rust komen groeit nog steeds. Zij zorgden er samen met de rich and famous voor dat de crisis aan Ibiza voorbij ging en de prijs om een huis te kopen lekker omhoog werd gestuwd. Een onderkomen huren kan in alle prijsklassen. Van op elkaar gestapelde betonnen hokjes met uitzicht op de buren twee meter verder, via rustig gelegen appartementen tot huizen van €150.000,- per week (geen typ fout). Wij hadden een heel mooi onderkomen en auto geregeld via: www.disfrutalavida-ibiza.com.

Enjoy.

SUP-Ibiza-weer-een-baai
What are you waiting for?
Scroll naar boven