SUP route Rondje Mijzen 12,5 km

SUP-Route-Rondje-Mijzen-Leersup-Brug
Eindeloze vergezichten

Als voorbereiding op de SUP 11 Steden Tour stond er weer een wat langere trainings ronde op het programma. En dan is het wel leuk om weer eens een nieuw rondje te peddelen. Natuurlijk waaide het noordwest 6.. dus vanzelf ging het niet. Maar achter de rietkragen kun je wel lekker beschut peddelen. Oja.. ik deed ‘m wel drie keer 🙂

Ik kende een deel van deze route al omdat ik er in mij pre-SUP leven 10 jaar lang met de auto langsreed op weg naar mijn werk. Dit gebied tussen Alkmaar en Purmerend is zeer geschikt om te SUPpen. Er liggen meerdere mooie routes door de mooie polder. In tegenstelling tot het gebied ten noorden van Alkmaar zijn het hier allemaal routes waar je niet hoeft te klunen.

SUP-Route-Rondje-Mijzen-Leersup-wind
Ja.. er was wind!

Startlocatie: Ik heb de locatie laten afhangen van de windrichting; eerst tegen wind. Dus ik ben hier gestart in Avenhorn. Maar hier plaats om te parkeren heb je bij Villa Groet in Avenhorn. Een andere optie is bijvoorbeeld hier bij Ursem of hier in Schermerhorn.

Afstand: Het rondje is 12,5km. En er zijn vele uitbreidingen mogelijk. Let wel op: dit is ongeveer het kortst mogelijke rondje in dit gebied!

Bijzonderheden: Het ‘Rondje Mijzen’ is bekend bij fietsers, hardlopers en wandelaars. Je ziet ze veel op de polderweg die naast het water ligt. Ook is het een vaar- en kanoroute. Verder is het er erg rustig. Een hele mooie polder met altijd wel een molen in je gezichtsveld. Het is overal breed genoeg om met een paar mensen naast elkaar te SUPpen, maar niet zo breed dat er veel boten varen. Je ziet ook weinig troep in het water.

Nadelen: Geen idee!

Hieronder een Google Earth kaart met de route. Druk onderaan op de knop ‘DOWNLOAD’ om de .GPX files te downloaden om ze daarna op je telefoon te kunnen zetten. Hier lees je hoe dat werkt -> Navigatie op de SUP

Download file: activity_2796089170.gpx

 

Scroll naar boven