SUP route rondje Waarland vanaf Dirkshorn 16km

SUP-route-rondje-Waarland-vanaf-Dirkshorn-16km-parkeren
Alle ruimte om te parkeren en relaxt te water te gaan.

‘Rondje Waarland’, waarschijnlijk wel het meest bekende rondje in de kop van Noord-Holland. En dat is niet zo gek. Het startpunt ligt precies tussen de ‘steden’ Alkmaar en Schagen in, maar toch SUP je door een rustig poldergebied. Afentoe kom je een dorpje tegen en wat bruggetjes. Pas op, sommigen zijn behoorlijk laag. Je zult tijdens je rondje weinig mensen en auto’s tegenkomen. Op mooie dagen misschien wel wat bootjes, kano’s of andere SUPper’s, maar druk heb ik het er nog nooit gezien. Aan het Meertje van Dirkshorn is veel ruimte om te parkeren. Tien meter gras tussen je auto en het water klinkt ideaal. En dat is het ook. Met een lengte van 15,8km is het rondje ook een mooie afstand. Het is de moeite om je SUP op je autodak te binden, maar het is ook weer niet zo dat je er de hele dag mee bezig bent. Een andere reden dat er best wel wat mensen gehoord hebben van ‘Rondje Waarland’ is dat meervoudig Nederlands SUP kampioen, Ike Frans, er regelmatig gesignaleerd wordt. Zou daar de basis van zijn succes liggen??

SUP-route-rondje-Waarland-vanaf-Dirkshorn-16km-molen
Goed beschut door het vele riet en een mooi uitzicht.

Start locatie: Meertje van Dirkshorn of halverwege in de buurt van Waarland bij Verlaat.

Afstand: 15,8km

Bijzonderheden: Loopt door verschillende dorpjes als Oudkarspel, Waarland en Zijdewind

Voordelen: De route ligt beschut voor wind en het is er rustig. Er zitten vele bochten en kronkels in de route, waardoor het nooit saai is.

Nadelen: Het rondje korter maken is niet mogelijk. Uitbreiding van het rondje is wel mogelijk. Maar als je Rondje Waarland uit wilt breiden met een ander, extra, rondje zul je wel moeten klunen bij een sluis.

Hieronder een Google Earth kaart met de route. Druk onderaan op de knop ‘DOWNLOAD’ om de .GPX files te downloaden. Zet de route in je telefoon zodat je nooit de verkeerde afslag neemt. Hoe je dat doet, lees je in het artikel Navigatie op de SUP

Download file: activity_2142106557.gpx
Scroll naar boven