SUP 11 City tour. Waarom jij ook mee moet doen

Het is gezellig, het is leerzaam en natuurlijk is het een hele grote uitdaging. En dat het niet vanzelf gaat, dat je even op je tanden moet bijten, dat is nu juist wat het zo fantastisch mooi maakt.

Je kent de 11 Steden tocht natuurlijk van ‘vroegâh’, van het schaatsen. Tweehonderdtwintig kilometer afzien op de bevroren kanalen van Friesland. Tegewoordig wordt deze route ook gefietst, gekanood, gezwommen en met de auto gereden. Maar sinds 2008 wordt deze route ook op de SUP afgelegd. Omdat je op de SUP flink je best moet doen om de acht kilometer per uur te halen, worden deze 200 kilometers over 5 dagen verdeeld. Hier doen de meeste nationale toppers aan mee, maar ook heel veel ‘hobby’ SUPpers. Kun je geen 5 dagen vrij krijgen (goed excuus!) dan kun je ook gewoon 1 of 2 dagen meedoen. Tenslotte is er voor de echte ‘gekkies‘ nog de Non-Stop versie. Er is dus voor iedereen, van bijna-beginner tot professional, een mooie uitdaging te vinden. De pro’s strijden op het scherpst van de snede om de overwinning. Maar bij het overgrote gedeelte van de deelnemers gaat het om de gezelligheid en de persoonlijke uitdaging om deze tocht uit te peddelen.

SUP-11-City-Leersup-niek-van-der-linde
Even op de tanden bijten. Foto: SUP11City

Alle mogelijkheden staan natuurijk op de site van de SUP 11 City Tour. Maar de belangrijkste:

  • Non-Stop 200 km op 1 en 2 SUPtember 2018. Wil je hier aan meedoen? Dan hoop ik dat je een jaar geleden bent begonnen met minimaal drie keer per week trainen.
  • Teams kunnen ook meedoen. 6 Man op 1 SUP, als team de non-stop doen of als team de 5 daagse doen.. alles kan.
  • 5 daagse van 5 t/m 9 SUPtember 2018. Je peddelt 4 dagen ongeveer 45km en de laatste dag 27km. Dit is te doen als je een jaartje, 1 of 2 keer per week peddelt.
  • Je kunt ook de laatste twee dagen in het weekend meedoen op 8 en 9 september. Je peddelt dan op zaterdag 45 km en zondag 27km.
  • En ten slotte is het ook mogelijk om 1 dag mee te doen. Bijvoorbeeld de laatste zondag. Je peddelt dan 27km. Dit is voor de meeste mensen prima te doen als je een paar maanden 1 of 2 keer per week op de SUP staat.
SUP-11-City-Leersup-bird-eye
Friesland op zijn best. Foto: SUP11City

Een extra motivatie om in iedergeval de laatste dag van Dokkum naar Leeuwarden mee te peddelen is dat ze het record van ‘meeste personen ter wereld op de SUP’ willen verbreken. Het doel is 1000 SUPpers op de plank.

Dussss…. Zoek de uitdaging die bij je past en samen gaan we toewerken naar die eerste week van SUPtember! Techniek train je tijdens de SUP training lessen.  En via het Coachingsplatform kan ik je helpen je conditie te verbeteren.

Het lijkt mij heel gaaf om hier met een leuke groep naar toe te werken. Wie gaat deze uitdaging aan? Zet de data alvast in je agenda?

Scroll naar boven