SUP Route Weerribben 9km

Op zoek naar de #MooisteSUProutesvanNederland mag een bezoek aan de Weerribben in Overijssel niet ontbreken. In 2004 is dit uitgeroepen tot de mooiste plek van Nederland. Na een ochtendje SUPpen in Giethoorn is een middag bezoek aan het 35 km2 grote natuurgebied De Weerribben een perfecte combinatie.

Omdat ‘zee’ en ‘wind’ de laatste 25 jaar een flinke stempel drukten op mijn leven, kwam ik eigenlijk weinig verder dan Zeeland en Noord-Holland. Behalve in de winter dan. In het Caribisch gebied was ik veel vaker geweest dan in bijvoorbeeld Overijssel. Nu ik op de SUP sta zie ik pas hoe mooi het dicht bij huis is. Rust en een adembenemende natuur maken de Weerribben voor mij de mooiste SUP-omgeving die ik tot nu toe ken. Een aanrader!

Sup route weerribben camping
#Vanlife

Startlocatie: Voor de freaks is het mogelijk om van de SUP route Giethoorn naar de Weerribben te SUPpen via het Kanaal Beukers-Steenwijk en Kanaal Steenwijk-Ossenzijl. Heb je niet de behoeft om 40km op een dag te SUPpen of wil je gewoon meer tijd in de Weerribben besteden dan is Recreatiecentum en Camping De Kluft een perfecte startlocatie. Je kunt er kamperen op alle denkbare manieren en er zijn talloze campeer plekjes aan het water zodat je zo het moerasbos en de eindeloze rietvelden in SUPt.

Sup route weerribben boards
..even pauze..

Afstand: In het doolhof van slootjes die zijn ontstaan door de winning van turf kun je heerlijk dwalen. Maar niet verdwalen, want alle vaarten komen uiteindelijk weer uit op de Kalenbergergracht. Hoe lang en hoe ver je SUPt heb je dus zelf in de hand; van 1 tot 30km.

Sup route weerribben niek
Rust en een adembenemende natuur

Bijzonderheden: Moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. Door het winnen van turf veranderde het landschap in een zompig gebied met waardevolle moerasnatuur. Samen met met Natuurpark De Wieden vormt het Nationaal Park Weerribben-Wieden, dat bijna 100 km² groot, en één van de belangrijkste moerasgebieden van Europa is. Er zijn verschillende (goed aangegeven) kano (en SUP) routes. Maar je kunt ook je eigen route maken. Neem wel even een kaartje of telefoon mee voor de oriëntatie. Langs de route zijn vele steigertjes waar je kunt aanmeren om midden in de natuur te lunchen.

Nadelen: Je wilt hier niet meer weg! Haha! Maar even zonder gekheid.. ik heb geen nadelen ervaren. Er schijnen in de zomer veel muggen te zijn. Maar wij hadden er geen last van (eind april).

Hieronder een Google Earth kaart met de route. Druk onderaan op de knop ‘DOWNLOAD’ om de .GPX files te downloaden om ze daarna op je telefoon te kunnen zetten. Hier lees je hoe dat werkt -> Navigatie op de SUP

Download file: activity_3586787875.gpx
Scroll naar boven